Şeytanın Kurbanları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeytanın KurbanlarıŞeytanın Kurbanları Filmi - Şeytanın Kurbanları Filminin Konusu - Şeytanın Kurbanları Film Oyuncuları - Şeytanın Kurbanları Film Tanıtım - Nostaljik FilmlerYönetmen Federico Fellini Louis Malle Roger Vadim Yapımcı Raymond Eger Alberto Grimaldi Senarist Edgar Allan Poe 'nun üç hikâyesinden adapte edilmiştir ![]() Oyuncular Brigitte Bardot Alain Delon Jane Fonda Terence Stamp Müzik Diego Masson Jean Prodromidès Nino Rota Görüntü yönetmeni Tonino Delli Colli Claude Renoir Giuseppe Rotunno Kurgu Franco Arcalli Ruggero Mastroianni Hélène Plemiannikov Stüdyo Les Films Marceau Cocinor Dağıtıcı Cocinor Cinsi Sinema filmi Türü Korku Renk Renkli (Eastmancolor) Yapım yılı 1968 Çıkış tarih(ler)i 17 Mayıs 1968 Cannes Film Festivali Süre 121 dakika Ülke Fransa Fransa İtalya İtalya ortak yapımı Dil Fransızca/İngilizce Diğer adları Şeytanın Kurbanları (Türkiye) Trois histoires extraordinaires d'Edgar Poe Spirits of the Dead (ABD) Tales of Mystery and Imagination (İngiltere) Tre passi nel delirio (İtalya) Außergewöhnliche Geschichten (Almanya) Tales of Mystery Şeytanın Kurbanları 1968 Fransa, İtalya ortak yapımı korku filmidir Özgün adı olağanüstü öyküler anlamına gelen Histoires Extraordinaires dir ABD'de Spirits of the Dead adı ile gösterilmiştir Üç farklı bölümden oluşan bu antolojik film Amerika'lı yazar Edgar Allan Poe'nun 1832-1839 yılları arasında yazdığı üç korku hikâyesinin, üç ünlü Avrupa'lı yönetmen Federico Fellini, Louis Malle ve Roger Vadim tarafından sinemaya aktarılması ile oluşmuştur Filmin hem Fransızca hem de İngilizce versiyonları vardır İngilizce versiyonunda anlatıcı dış ses korku filmlerinin ünlü oyuncusu Vincent Price'a aittir Filmin başlıca rollerinde Brigitte Bardot, Alain Delon, Jane Fonda, Peter Fonda ve Terence Stamp oynamışlardır Her üç yönetmen de kendilerine ait olan bölümlerin senaryolarına katkıda bulunmuşlardır![]() İlk hikâye Metzengerstein 'dır Bu bölümün yönetmeni Roger Vadim'dir Senaryosunu da Pascal Cousin'le birlikte Vadim adapte edip yazmıştır Bölümün görüntüleri Claude Renoir'a ait olup müziklerini Jean Prodromidès yapmıştır Başlıca rollerinde o zaman Vadim'le evli olan Jane Fonda ve Fonda'nın erkek kardeşi Peter Fonda oynamışlardı![]() İkinci Hikaye William Wilson 'dır ve Louis Malle tarafından yönetilmiştir Senaryosunu Clement Biddle Wood'la Louis Malle birlikte yazmışlardır Görüntü yönetmeni Tonino Delli Colli'dir Müzikler Diego Masson'a aittir Brigitte Bardot ve Alain Delon başrolleri paylaşmışlardı![]() Üçüncü hikâye Toby Dammit 'tir ve Federico Fellini yönetmenliğinde çekilmiştir Senaryosunu da Fellini ve Bernardino Zapponi birlikte yazmışlardır Görüntüleri Giuseppe Rotunno çekmiş, bölümün müzikleri Nino Rota 'ya aittir Başrollerde Terence Stamp ve Salvo Randone oynamışlardır Aslında bu üçüncü bölüm Poe'nun bir hikâyesinden uyarlanmamıştır, "Don't Wager Your head to the Devil" adlı romanının serbest bir uyarlamasıdır![]() |
|
|
|