Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gömdüm, kalbime

Seni Kalbime Gömdüm

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seni Kalbime Gömdüm

Seni Kalbime Gömdüm Filmi - Seni Kalbime Gömdüm Filminin Konusu - Seni Kalbime Gömdüm Film Oyuncuları - Seni Kalbime Gömdüm Film Tanıtım - Nostalji Filmler
"Seni Kalbime Gömdüm"
Yönetmen Feyzi Tuna
Yapımcı Altan Günbay
Senarist Feyzi Tuna
Selim İleri (roman)
Oyuncular Türkan Şoray
Cihan Ünal
Müşfik Kenter
Ahmet Mekin
Neriman Köksal
Çolpan İlhan
Deniz Türkali
Yaman Okay
Altan Günbay
Müzik Erkan Esenboğa
Görüntü yönetmeni Muzaffer Turan
Stüdyo Tunç Film
Cinsi Sinema filmi
Türü Dram, dugusal
Renk Renkli
Yapım yılı 1982, Türkiye
Çıkış tarih(ler)i 1 Ekim 1982
Dil Türkçe

Güçlü oyuncu kadrosuyla 1980'li yıllarda ses getiren filmlerden olan Seni Kalbime Gömdüm, döneminin, sıradanlıktan çıkan filmlerinden olup, yönetmen Feyzi Tuna'nın sınıflararası ilişkileri anlattığı önem verdiği yapıtlarındandır

Konusu

Ege'li pamuk üreticisi zengin bir ailenin kızı olan Eylül (Türkan Şoray), bir tekstil fabrikatörü olan Haşmet'le (Müşfik Kenter), onaltı yıldır evliliğini sürdürmektedir Eşinin duyarsız ve ilgisiz 'kocalık görevi', kızının küçük yaşta ölmesinden sonra Eylül'ü bunalıma ve mutsuzluğa götürür

Eşiyle arasına hergün daha çok bir uçurum girmesini hissederek, çıkmaza düşen Eylül, Bodrum'a tatile gider Burada ressam Ali (Cihan Ünal) ile tanışır Eşinde olmayan yakınlık, ilgi ve sevecenliği Ali'de bulan Eylül, kocasından boşanmak ister

Ali'yle mutluluk hayalleri peşindedir Fakat İstanbul'a dönünce, bazı konularda Ali'nin de eşinden, pek farkı olmadığını görerek, onun paraya ve işine öncelik tanıdığı gerçeğiyle yıkılır

Kadrosu
Oyuncu Rolü
Türkan Şoray Eylül
Cihan Ünal Ali
Müşfik Kenter Haşmet
Ahmet Mekin Hilmi
Neriman Köksal Hilmi'nin Eşi
Çolpan İlhan Şermin
Deniz Türkali Ayla
Yaman Okay Refik
Altan Günbay Banker Feray

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com