Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzel, idahom

Benim Güzel İdaho'm

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benim Güzel İdaho'm

Benim Güzel Idaho'm Filmi - Benim Güzel Idaho'm Filminin Konusu - Benim Güzel Idaho'm Film Oyuncuları - Benim Güzel Idaho'm Film Tanıtım - Nostaljik Filmler

My Own Private Idaho

Yönetmen Gus Van Sant
Yapımcı Laurie Parker
Senarist Henry IV
William Shakespeare
Senaryo
Gus Van Sant
Oyuncular River Phoenix
Keanu Reeves
William Richert
Rodney Harvey
Flea
Udo Kier
Chiara Caselli
Müzik Bill Stafford
Görüntü yönetmeni John J Campbell
Eric Alan Edwards
Kurgu Curtiss Clayton
Stüdyo Fine Line Features
Cinsi Sinema filmi
Türü Dram
Renk Renkli
Yapım yılı 1991, ABD
Çıkış tarih(ler)i 18 Ekim 1991
Süre 102 dk
Dil İngilizce
Bütçe $2,500,000 Dolar

Benim Güzel Idaho'm (Orijinal adı My Own Private Idaho) 1991 yapımı bir Gus Van Sant filmidir Shakespeare'in Henry IV oyununun güncel bir uyarlaması olan bu filmde başrolleri River Phoenix ve Keanu Reeves oynamaktadır

Mike (Phoenix) ve Scott (Reeves) sokaklarda yaşayan iki gençtir İkisi de uyuşturucu kullanıp vücutlarını satmaktadır Mike ayrıca narkolepsi hastalığına sahiptir, bir çok kere nerede uyandığının farkında olamaz Hayattaki tek amacı kaybolan annesini bulmaktır Scott ise aslında çok zengin bir ailenin çocuğudur ancak bu yaşamdan kopamaz

Van Sant yazdığı senaryoyu bir çok film şirketine göndermiş ancak kabul ettirememiştir New Line Cinema'nın öyküyü kabul etmesinden sonra oyuncu arayışları başlar Reeves ve Phoenix'e senaryolar gönderilir Reeves rolü kabul eder ancak Phoenix'in menajeri sanatçıya senaryoyu göstermez Bu yüzden Van Sant, senaryoyu Reeves ile Phoenix'e yollar Phoenix de gençlik idolü görünümünden uzaklaşmak için rolü kabul eder Ancak filmden sonra River Phoenix rolü gibi uyuşturucuya bağımlı biri haline gelir Film çekimleri sırasında ekipten bir çok kişi Phoenix'i uyuşturucu kullanırken görmüşlerdir
Oyuncular

River Phoenix Mike Waters
Keanu Reeves Scott Favor
James Russo Richard Waters
William Richert Bob Pigeon
Rodney Harvey Gary
Chiara Caselli Carmela
Michael Parker Digger
Jessie Thomas Denise
Flea Budd
Grace Zabriskie Alena
Tom Troupe Jack Favor
Udo Kier Hans
Sally Curtice Jane Lightwork
Robert Lee Pitchlynn Walt
Mickey Cottrell Daddy Carroll
Wade Evans Wade
Vana O'Brien Sharon Waters

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com