Kumpanya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KumpanyaThe Company Vizyona Giriş Tarihi 07072006 Türü Müzikal Ülke Almanya / ABD Süresi ve Yapım Yılı 112 dakika - 2003 Yönetmeni Robert Altman Oyuncular Neve Campbell Malcolm McDowell James Franco Barbara E Robertson Senaryo Barbara Turner, Neve Campbell Müzik Van Dyke Parks Görüntü Yönetmeni Andrew Dunn Altmandan dans dünyasına yazılmış bir aşk mektubu Robert Altman, Oscar ödüllü Gosford Park ile yakaladığı başarıyı, bale dünyasını gözler önüne getiren Kumpanya ile devam ettiriyor Yönetmen, dünyaca ünlü Joffrey Ballet of Chicago ile işbirliği yaparak çektiği bu filminde dans dünyasındaki günlük çalışmaların zorluğunu, yoğun çalışmaların büyük baskısını, dansçıların dayanıklı bünyelerini ve dansların şaşırtan, heyecanlandıran, canlı güzelliğini gözler önüne seriyor Kumpanyanın başrolünde Neve Campbell var Oyuncu olmadan önce The National Ballet of Canadada bale eğitimi gören ve aynı zamanda başarılı bir dansçı olan Campbell, filmdeki dansları için Joffrey Ballet of Chicago ile çok yoğun çalışmış Filmin senaristi Barbara Turner, Joffrey dansçıları ile birlikte gözlem ve yazım için tam iki sene harcamış Altmanın takımının özünü Joffrey dansçıları oluşturmuş Filmde rol alan diğer oyuncular arasında Malcolm McDowell (Alberto Antonelli), James Franco (Josh), Barbara Robertson (Harriet), William Dick (Edouard) ve Susie Cusack (Susie) bulunuyor Yönetmen Altmanın dansçılarla çalışmak konusundaki sözleri şöyle: Dansçılarla çalışmak özel bir meydan okumaydı Profesyonel oyuncular çok çabuk adapte oldular Ben dansçılardan aktör gibi değil, oldukları gibi davranmalarını istiyordum Bu benim için çok tatmin edici ve memnuniyet verici bir deneyimdi Dansçılar çok disiplinli ve uyumlular; bütün bir grubu yönetmek sadece bir kişiyi yönetmek gibiydi Bütün söylediklerimi hiç korkmadan ve çekinmeden harfiyen yerine getirdiler Hepsi çok doğal ve inanılmaz yetenekliydi |
|