![]() |
Annemi Öldürdüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annemi ÖldürdümAnnemi Öldürdüm 2009 - Annemi Öldürdüm Film Konusu - Annemi Öldürdüm Hakkında - Annemi Öldürdüm Vizyon Tarihi - I Killed My Mother Annemi Öldürdüm 2009 Gösterim Tarihi : 24 Eylül 2010 Oyuncular:Anne Dorval (Chantale) , Xavier Dolan (Hubert Minel) François Arnaud (Antonin) , Suzanne Clément (Julie) , Patricia Tulasne (Hélène) Yönetmen : Xavier Dolan Senaryo : Xavier Dolan Tür : Dram / Biyografi Yapım : 2009, , 96 dk ![]() Cannes 2009’un en çok konuşulan filmlerinden biri olan Annemi Öldürdüm’ün merkezinde gay lise öğrencisi Hubert var; onun en yakınındaki, aynı zamanda da en uzağındaki insan ise annesi Chantale! Aralarındaki aşk-nefret ilişkisi öyle boyutta ki oğlan, okuldayken annesinden ölmüş gibi bahsedebiliyor ![]() Yapmadığı ev ödevi yüzünden gereksiz büyüklükte bir yalan söyleyen Hubert, olayı duyup çılgına dönen annesi Chantale tarafından sınıf arkadaşlarının önünde azarlanır… Arkadaşı Antonin ile paylaşacağı bir evde daha özgür yaşamayı hayal eden Hubert, gördüğü kiralık daire üzerine konuyu annesine açar ve destek görür, ancak ertesi gün Chantale, yaşının küçük olduğunu ileri sürerek oğlunun taşınmasına izin vermez… O arada Antonin’in annesi Helene ile yaşadığı sevgi dolu ilişki Hubert’i geçmişe götürür, eski güzel günleri hatırlar ve annesini yeniden kazanabilmek için yemekten çamaşıra bütün ev işleriyle ilgilenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|