|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
buldu, festivalinde, film, istanbul, sahiplerini, ödüller |
![]() |
28. İstanbul Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 28. İstanbul Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu!28 ![]() ![]() ![]() Sunuculuğunu Meltem Cumbul'un üstlendiği 28 ![]() ![]() ![]() 'Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü', Şilili yönetmen Pablo Larrain'in"Tony Manero" adlı filmine verildi ![]() Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı yönetmen Goran Paskalievic'in açıkladığı ödülü filmin sanat yönetmeni Polin Garbisu'ya bu sene İstanbul Film Festivali'nin 'Sinema Onur Ödülü'nü alan Hale Soygazi takdim etti ![]() Uluslararası Yarışma'da 'Jüri Özel Ödülü'nü ise İrlandalı yönetmen Ian Fitzgibbon'un "Bu Filmde Ben Varım" ("A Film With Me In It")adlı filmi aldı ![]() Ödülü yönetmen Ian Fitzgibbon'a yine Hale Soygazi takdim etti ![]() Ulusal Yarışma'nın Yıldızları "Köprüdekiler" ve Uzak İhtimal" 'Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi' ödülü Aslı Özge'nin "Köprüdekiler" adlı filmine verildi ![]() ![]() 'Altın Lale Yılın En İyi Türk Yönetmeni' ödülü ise"Uzak İhtimal" filminin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun'a verildi ![]() ![]() 'Yılın En İyi Türk Filmi' ve 'Yılın En İyi Türk Yönetmeni'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı 50 ![]() ![]() 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü "Pandora'nın Kutusu" filmindeki rolü ile Derya Alabora'nın oldu ![]() ![]() Bu yıl Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri'sinin seçtiği 'En İyi Erkek Oyuncu', "Uzak İhtimal" filmindeki rolüyle Nadir Sarıbacak oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Festival'de Ulusal Yarışma'da bu yıl ilk kez verilmeye başlanan 'En İyi Senaryo Ödülü'ne "Uzak İhtimal" filmiyle Tarık Tufan, Görkem Yeltan ve Bektaş Topaloğlu layık görüldü ![]() ![]() Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma'daki bir diğer yeni ödül 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ise "Süt" filmiyle Özgür Eken'e verildi ![]() ![]() Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri'sinin bu yıl ilk defa seçtiği kategorilerden bir diğeri ise 'En İyi Müzik' oldu ![]() ![]() Pelin Esmer'in "11'e 10 Kala" adlı filmi Ulusal Yarışma'nın 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|