![]() |
Ağa Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağa LokmasıKullanılacak malzeme: 1/2 kg üryani eriği, 100 gr badem içi, 4 büyük boy patates, 200 gr un, 125 gr margarin, 1 yumurta, 125 gr tozşeker, 50 gr kurutulmuş ekmek tozu, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın ![]() Yapılışı: Patatesler iyice yıkandıktan sonra kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Erikler ılık suda yumuşatılarak çekirdekleri çıkarılır ve içlerine birer badem yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurlu erikler 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra kevgirle suları süzülerek kaptan çıkarılır ve ısıya dayanıklı bir kaba dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|