![]() |
Akdarılı Tabule |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdarılı TabuleTabule Tarifi - Arap Yemeği Malzemeler: 175 g akdarı bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 çorba kaşığı kuşüzümü 2 demet maydanoz (sapları ayıklanmış) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 tatlı kaşığı süzme bal 2 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 göbek (ya da yeşil) salata (yıkanıp, kurulanmış) Tarifi: Bir tencereye yarım litre (2 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, akdarıları bir salata kâsesine aktararak, içine hemen maydanozları katın (sıcak akdarılar maydanoz saplarının hafifçe pişmesini sağlayacaktır) ![]() Kâsenin üstünü plastik filmle örtüp, bir kenara bırakın ![]() Küçük bir kâsede arpacıksoğanları, limon suyu, bal ve hardalı karıştırıp, bir çatalla çırparak çiçekyağını da ekleyin ve bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|