![]() |
Arnavut Çullaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut ÇullamasıMalzemeler: 4 kişilik 4 adet orta boy bostan patlıcanı Yarım limonun suyu 1 kase un 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 300 gram yağsız kıyma 5 adet sivri biber 8 diş sarımsak 3 adet orta boy domates Yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı su Tuz Karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ Tarifi: Ön hazırlık olarak patlıcanları 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcan dilimlerini önce una sonra çırpılmış yumurtalara bulayarak, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 3 dakika daha hafif ateşte kavuralım ![]() ![]() ![]() Arasına ve üzerine kıymalı harcı yayalım ![]() ![]() ![]() Not: Arnavut çullamasım fırın yerine yayvan bir tencerede ve kısık ateşte pişirebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|