![]() |
Yumurtalı Tereli Kanepeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Tereli KanepelerMalzemeler: 3 yumurta 3-4 ince çavdar ekmeği dilimi 15 g (1 çorba kaşığı) margarin 1 çorba kaşığı ince kıyılmış tere yaprağı 12 tere yaprağı bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 1/2 su bardağı sebzeli jöle Tarifi: Yumurtaları bir tencereye koyup, üstlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak, bir taşım kaynata Kaynamaya başladıktan sonra yumurtaları 10 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın ![]() ![]() 4 cm çapında yuvarlak ve düz bisküvi kalıbıyla çavdar ekmeği dilimlerinden 12 yuvarlak parça kesin ![]() Margarini; kıyılmış tere yapraklarını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi küçük bir kâseye koyup, pürüzsüz krema kıvamı alıncaya kadar çırpın ![]() ![]() Bir yumurta kesicisiyle (ya da sıcak suya batırılmış keskin bir bıçakla, ince bir telle) yumurtaları dilimleyin ![]() ![]() Her tere yaprağını sebzeli jöleye batırıp, her kanepenin üstüne bir tere yaprağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|