Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanepe, tonton

Tonton Kanepe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tonton Kanepe



MALZEMESİ


3 adet orta boy ton balığı konservesi

6 yemek kaşığı mayonez ve 1 kahve fincanı ılık su

3 adet (sadece 3 dal) taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)

Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)

5-6 adet kornişon turşu (tavla zarı gibi çok ufak, küp küp doğranacak)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Süsleme için gerekli olan malzemeler:

2-3 adet haşlanmış katı yumurta (sarısı ve akını pişince rende gibi doğranacak)


TARİF


Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştıralım Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim Şimdi de mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştıralım

İsterseniz kızarmış tost ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürelim Ya da bir tasa doldurup, yuvarlak bir servis tabağının ortasına oturtup, kenarlarına çıtırık ekmekleri dizelim Ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, bir tabağa dizelim Ama her hal ve şartta üzerlerine rendelenmiş gibi yaptığınız katı yumurta süsünü ve bir yaprakçık maydanoz kondurmayı ihmal etmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.