Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, etli, yaprağı

Etli Enginar Yaprağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar Yaprağı



Malzemeler:


1 kg sapıyla beraber enginar yaprağı

2 adet limon

250 gr dana kuşbaşı

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet domates

1 su bardağı su

8-10 dal derotu

1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:


Enginar yaprakları sapı kalacak şekilde temizlenir Limon suyu üzerine dökülerek yoğrulur Daha sonra az suda haşlanır İnce kıyılmış kuru soğan yağla kavrulur Üzerine et katılır Et suyunu bırakıp çekince haşlanmış enginar yaprağı, 1 limonun suyu, rende domates, tuz ve su eklenir 15 dakika kadar piştikten sonra kıyılmış dereotu eklenir, ateşten alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.