Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, yahni

Ayvalı Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Yahni





Gereçler:
Koyun eti (kemikli) 6 parça 1 kg sSu 2 su bardağı 400 grams Ayva 2 orta boy 500 gram sSoğan 2 büyük boy 175 gram sMargarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram Tarçın 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:
Eti ve suyu tencereye koy, kısık ateşte yumuşayıncaya değin yaklaşık 15 saat pişir Ayvaları yıka Soğanı soy, yıka, bir tabağa rendele Eti kevgirle sudan çıkar, soğan tabağına koy Soğanı et parçalarının üzerine sür ve tuz serp Yağı bir tavada hafifçe kızdır, etleri koy, çevirerek kızart, sonra tekrar pişme suyuna al tarçın serp Ayvaları kabuklarıyla dört parçaya kes çekirdek yataklarını temizle, etin kızardığı yağda hafif kızart Kızaran ayvaları etin üzerine ekle, şeker serp ve ayvalar dağılmadan yumuşayıncaya değin, yaklaşık 5-6 dakika pişir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.