![]() |
Badem Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Ezmesibadem ezmesi nasıl yapılır - badem ezmesinin yapılışıMalzemeler: 1 Su bardağı iç badem 1,5 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı su Yarım çay kaşığı limon suyu Tarifi: Bademler kaynar suda 5 - 10 dakika kaynatılır, bu şekilde iç kabukları yumuşar ve çabuk soyulması sağlanır ![]() Soyulan bademler dövülerek ya da robottan geçirilerek un haline getirilir ![]() Diğer taraftan emaye ya da çelik bir tencereye toz şeker ve su konur, orta ateşli ocağa yerleştirilir, şeker eriyene kadar karıştırılır, kaynayınca ocak kısılır, katılaşana kadar ara sıra karıştırılır ![]() Koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir ![]() Kıvama geldiğini anlamak için, su dolu bardağa 1 - 2 damla damlatılır, suyun içerisinde dağılmıyorsa olmuş demektir ![]() Ocaktan alınır, üzerine bir kaç damla soğuk su serpilir biraz ılıyınca, tahta kaşıkla çarparak beyazlatılır ![]() Beyazlatılmış şerbetin üzerine un haline getirilmiş iç badem eklenir, yoğurulur, cevizden küçük parçalar alınır, yuvarlanarak şekil verilir ![]() Düz bir şekerliğe dizilerek ikram edilir ![]() Not: Bu metotla antep fıstığı, ceviz, fındık ezmeleri de hazırlanabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|