Nasi Goreng |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasi GorengNasi Goreng Tarifi - Nasi Goreng Nasıl Yapılır - Nasi Goreng Malzemeleri Nasi Goreng MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 3 diş dövülmüş Sarmısak Lahana ince doğranmış 400 gr kadar 250 gr Karides 1 Yumurta 300 gr Pişmiş Pirinç 3 orta boy Havuç haşlanmış 250 gr pişmiş Bezelye 1 ÇK Biber salçası 1 Kahve kaşığı Toz şeker "ORTADOĞU MUTFAĞINDAN " WOK tavasında yağı kızdırınız ve sarmısakları hafifçe kızartınız Lahanaları ilave ederek öldürün Çiğ vaziyette kabukları soyulmuş karidesleri katarak karidesleri de pişiriniz Malzemeyi kenara çekerek WOKun ortasına bir yumurta kırın katılaşana kadar karıştırınız Kalan malzeme ; pirinç , havuç , bezelye , biber salçası , şekeri ekleyerek hepsini karıştırınız |
|