Piti |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PitiPiti Tarifi - Piti Nasıl Yapılır - Piti Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Kilogram Koyun Eti (Kuşbaşı) 3 Adet Yufka 3 Çay Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Karabiber 1 Su Bardağı Nohut Piti Nasıl Yapılır? 1 Nohutları akşamdan yıkayıp ıslatın ve sularını süzdükten sonra bir tencerede 2-3 su bardağı su ile yaklaşık yarım saat kadar haşlayın Nohutun cinsine göre bu süre değişebilir 2 Nohutlar haşlanırken ayrı bir tencerenin içerisinde etleri önce sularını salana kadar kavurun Daha sonra üzerine bir bardak kadar sıcak su dökün Daha yumuşak haşlanabilmesi için yarım limon suyunu ilave edin ve kaynadıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar orta hararetli ateşte haşlayın 3 Etlerin sertleşmemesi için tuzu ve karabiberi ateşten almadan hemen önce ekleyin 4 Haşlanmış olan nohutları etlerin üzerine ekleyerek kısık ateşte 20 dakika kadar daha pişirin Böylece et ve nohutun tadı birbirine sinecektir 5 Yufkaları saç ya da teflon tavada (çıtır olacak kadar) kısa bir süre kavurduktan sonra elinizle parçalara bölüp servis tabağınıza yayın 6 Hazırladığınız nohutlu etin suyundan kepçe yardımı ile alarak yufkaların üzerine dökün 8 Bir iki dakika yufkaların suyu çekmesini bekleyip iyice süzdüğünüz nohutlu etleri yufkaların üzerine ekleyin |
|