![]() |
Baharatlı Sosis Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Sosis EzmesiBaharatlı Sosis Ezmesi Nasıl Yapılır - Baharatlı Sosis Ezmesi Tarifi Malzemeler: 60 g hindistancevizi kreması 1 bardak tuzsuz tavuk suyu 2,5 cm ![]() 1 Çubuk kakule (dövülmüş) 2 acı kırmızı biber (çekirdekleri temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı zerdecal bir tutam safran 1 defne yaprağı 60 gr ![]() 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı toz hardal 1 çorba kaşığı salça 250 gr sosis 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz bir kaç tutam kırmızı biber (susleme için) çok ince kıyılmış arnavutbiberi (süsleme için) Tarifi: Bir salata kâsesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp zecefil, kakule, acı kırmızı biber, zerdeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin kaseyi düşük ısılı fırına verip 5 dakika pişirin ![]() Kaseyi fırından alıp karışımı bir kase üzerine yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın, tahta kaşığın tersiyle bastırarak kaseye geçirin ![]() ![]() Başka bir kasede mısır nişastası ve hardalı karıştırıp, karışımı diğer kasedeki baharatlı tavuk suyuna katın ![]() ![]() ![]() Kaseyi fırından alarak limon suyu, tuz, karabiber katarak iyice karıştırın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|