Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
türlü, şalgamlı

Şalgamlı Türlü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgamlı Türlü



malzemeler


500 g sığır pirzolası,

2 yemek kasığı sıvı yağ,

2 baş soğan,

2 bağ yeşillik,

3 defne yaprağı,

1 kırmızı çarliston biber,

300 g lahana,

500 g şalgam,

tuz,

akbiber,

1-2 yemek kasığı hardal,

yarım bağ maydanoz

4 yemek kaşığı krema

yapilisi


Etleri soğuk su ile yıkayarak mutfak havlusu ile kurulayın Yağı büyük bir tencerede kızdırın, etleri kızartın Soğanları soyup küp halinde doğrayın, yeşilliği yıkayıp kıyın, hepsini tencereye atın 15 litre su ilave edin ve kaynamaya bırakın Defne yapraklarını atın, etleri 30 dakika pişirin Bu arada lahanayı ve biberi yıkayıp doğrayın Şalgamları suyun altına tutarak fırçalayın, küp halinde kesin Şalgamları atın, 20 dakika pişirin, 20 dakika sonra lahanayı ve biberi ilave edin ve tekrar 10 dakika pişirin Tuz, biber ve hardal koyun Defne yapraklarını ve etleri çıkarın Defne yapraklarını çöpe atın Etleri kuşbaşı büyüklüğünde kesin, tekrar sebzenin içine koyun Maydanozu ayıklayın ve yemeğin üstüne serpiştirin Yemeği tabaklara bölüştürün, birer kaşık krema ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.