Fırında Akdeniz Usulu Kabak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Akdeniz Usulu KabakMalzemeler 35 çorba kaşığı mısırözü yağ 3 dolmalık kabak 1 çay bardağı galete unu 200 gr taze kaşar peyniri tuz, karabiber Yapılışı Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin Izgara telini 1 kaşık mısırözü yağı ile yağlayıp kabak dilimlerini dizin ve fırında közleyin Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Domatesleri yıkayıp kabaklarla aynı kalınlıkta dilimleyin Kaşar peynirini dilimler haline kesin Fırın kalıbını yağlayıp galeta ununu yarısından fazlasına serpin Kabak, peynir ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde kalıba dizin Tuz ve karabiber serpip kalan mısırözü yağını gezdirin Kalan galeta ununu serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın Çok nesif bir yemek özellikler peynirli yerine bayıldım |
|