![]() |
Recel Yaparken Bunlara Dikkat Edilmeli!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recel Yaparken Bunlara Dikkat Edilmeli!!Reçellerin uzun süre aynı lezzet ve görüntüde korunmaları için bazı kurallara uymak gerekir ![]() İşte bunlardan bazıları: -Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır ![]() -Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır ![]() -Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır ![]() -Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağ atmakla bunu önleyebilirler ![]() -Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı ve üzeri hava geçirmeyen bir kağıt veya naylonla örtülmelidir ![]() -Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve işte tam "Şeftali Reçeli " zamanı: Çekirdekleri çıkartılmış 1 kg ![]() ![]() ![]() Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve dilimlere ayrılmış şeftalileri içinde su olan bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|