![]() |
Borani-İ Hassa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Borani-İ HassaMalzemeler: (5 kişilik) Ispanak 200 gr ![]() Sarımsak 10 diş Soğan 2 adet Süzme yoğurt 1/2 kg ![]() Süt 1/2 su bardağı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Tereyağı 1 kahve fincanı Tuz 1 çay kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı Zencefil 1 çay kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı Yenibahar 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı Kekik 1 çay kaşığı Yapilisi: Ispanağı çok ince doğrayın ve ezin ![]() Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün ![]() ![]() 1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın ![]() Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun ![]() Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ![]() Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın ![]() Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin ![]() Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|