![]() |
Patates Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates KızartmaPatates Kızartma Tarifi - Patates Kızartma Nasıl Yapılır - Patates Kızartma Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Litre Sıvı Yağ (Yaklaşık 2,5 Su Bardağı) 3 Adet Patates (Ortaboy) Patates Kızartma Nasıl Yapılır? 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Not: İyi bir patates kızartması yapabilmek için dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? Patatesin cinsi: Beyaz patatesler kızartma, sarı patatesler ise püre yapmaya daha uygundur ![]() Yağ: Özellikle mısırözü yağı, yoksa ayçiçek yada soya yağlarını tercih edin ![]() ![]() Kızartma Gereci: Olduğunca derin bir kapta kızartın ve bu iş için içi kafes tel örgülü bir sepeti bulunan tencerelerden piyasadan temin edebilirsiniz ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|