İç Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç PilavMalzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak su veya et suyu 7 çorba kaşığı margarin 1 adet orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği 1 çorba kaşığı şam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu Tarçın Yenibahar Karabiber Tuz Hazırlanışı : Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın Soğanı soyup doğrayın İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın![]() Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun Sonra da pirinçlere sırasıyle karabiber tarçın 3 bardak su ayıklanmış kuş üzümü tuz toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin ![]() Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın
|
|
|
|