![]() |
Domates Soslu Ve Kıymalı Lazanya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Ve Kıymalı LazanyaDomates Soslu ve Kıymalı Lazanya tarifi - lazanya tarifleri - lazanya yapilisi ![]() Malzemeler: 6 yaprak lazanya 200 gr kıyma 1 Adet kuru soğan Kimyon, yenibahar, kırmızı pul biber, karabiber, tuz Sosu İçin: 2 Su bardağı domates rendesi veya püresi 1 Adet kuru soğan Kekik, nane, karabiber, tuz 3 Diş sarmısağ Sıvıyap Beşamel Sos İçin 4 Yemek kaşığı un 3 Yemek kaşığı tereyağı 4 Su bardağı süt Kaşar peyniri ( üzeri için) Hazırlanışı: Öncelikle sosu hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı az yağ ile kavurun ![]() Baharatlarını ve ezilmiş sarmısakları ekleyip 20 dk kadar kaynatın ![]() Kıymayı tencereye alıp kavurun ![]() Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar ölünceye kadar kavurun ![]() Hazırladığınız domates sosundan 4-5 yemek kaşığı ilave edin ![]() Baharatlarını da ekleyin ve pişince ocaktan alın ![]() Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu da tencereye alıp kavurun ![]() Kavrulan unun üzerine sütü ilave edin, kıvam alıncaya kadar pişirin ve tuz ilave edip ocaktan alın ![]() Lazanyaları yumuşamaları için 1 dk kadar kaynar suda tutup çıkartın ![]() Fırın kabınızın tabanını beşamel sos ile döşeyin ![]() Lazanyanın yüzeyini de beşamel sos ile sıvayın ![]() Kıymalı harcı koyup dürüm yapın ve fırın kabına dizin ![]() Kalan beşamel sosu lazanyaların üzerine dökün ![]() Hazırladığınız domates sosunu da beşamel sosun üzerine dökün ![]() 180 dereceli fırında üzeri pişinceye kadar pişirin ![]() En son üzerine rendelenmiş kaşarı koyun ve eriyince fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|