Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fajitas

Fajitas

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fajitas






Meksika mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan fajitas sofralarınıza konuk oluyor Yanında avokado sosla sunabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz

Malzemeler,

250 gram yağsız dana eti

1 adet orta boy soğan

2 adet çarliston biber

1 adet tatlı kırmızı biber

1 kâse süzme yoğurt

1 adet avokado

2 yemek kaşığı zeytin yağ

1 bardak süt

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Lavaş ekmeği

Hazırlanışı,

Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın

Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin

Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin

Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın

Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın

Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin

Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün

Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin

İki dakika karıştırarak kavurun

Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin

Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin

Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın

Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin

Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin

Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin

Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın

Afiyet olsun

Not,

Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Fajitas

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fajitas



ellerine sağlık renk için biraz sarı biber konulursa daha keyifli olur birde herkezin evinde olmayabilir fakat eti antrikot olup ilk önce ızgarada suyu kaçmadan pişirilip sonra tavaya atılırsa ızgaranın tütsüsüyle daha güzel olur birde avakado sosunun içine yarım sarmısak ve bir miktar zeytin yağı koyun olmazsa olmazı zaten fajitas baharatı o da büyük markertlerden alabilirsiniz tabiki tortellini ekmeği ile saygılar
Alıntı Yaparak Cevapla

Fajitas

Eski 06-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fajitas



Fajita Nedir? - Fajita Nerden gelir - Fajita Mexikan yemekleri - Fajita - Fajitas - Fahitas okunur - Tex-Mex mutfağına ait - ızgara - avokado tavuk - domuz karides

Fajita ya da Fajitas (Fahitas okunur), Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık birberlerle birlikte pişirilmektedir Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır

Vikipedi, özgür ansiklopedi











Herhangi bir yorum:


Fajita (Fajitas) , Meksika kökenli bir yemek İlk yediğimde dünyadaki en güzel et yemeği olduğunu düşünmüştüm Daha sonra bu süper yemeği neden evde yapmıyorum diye düşündüm ( demek ki gerçekten bu yemeği seviyorum yoksa bu kadar üstünde düşünmem ve hemen uygulamaya geçtim Tabi tarifi daha önceki restoran deneyimlerime dayanarak çıkardım Yapımı hiçte zor değil, ana kuralı eti, biberi ve soğanı sotelemek

Asıl can alıcı noktası tahta tabak üzerinde döküm tava ile servis yapılması ama tavanız yoksa da üzülmeyin tortilla ekmeği ya da lavaş üzerinde servis yapabilirsiniz Mutlaka denemenizi tavsiye ederim Sevgiler…


Malzemeler:


500 gr dana biftek

2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)

1 iki adet etli kırmızıbiber

2 adet orta boy soğan

maydanoz

taze soğan

sıvıyağ

3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu)

kırmızı pul biber

kekik


tortilla ya da lavaş ekmeği

Yapılışı:

Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de) Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayınGeniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurunTaze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin


Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.