![]() |
Fajitas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fajitas![]() Meksika mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan fajitas sofralarınıza konuk oluyor ![]() ![]() Malzemeler, 250 gram yağsız dana eti 1 adet orta boy soğan 2 adet çarliston biber 1 adet tatlı kırmızı biber 1 kâse süzme yoğurt 1 adet avokado 2 yemek kaşığı zeytin yağ 1 bardak süt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Lavaş ekmeği Hazırlanışı, Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ![]() Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin ![]() Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin ![]() Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın ![]() Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin ![]() Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün ![]() Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin ![]() İki dakika karıştırarak kavurun ![]() Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin ![]() Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin ![]() Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın ![]() Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin ![]() Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin ![]() Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin ![]() Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın ![]() Afiyet olsun Not, Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fajitas |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fajitasellerine sağlık renk için biraz sarı biber konulursa daha keyifli olur birde herkezin evinde olmayabilir fakat eti antrikot olup ilk önce ızgarada suyu kaçmadan pişirilip sonra tavaya atılırsa ızgaranın tütsüsüyle daha güzel olur birde avakado sosunun içine yarım sarmısak ve bir miktar zeytin yağı koyun olmazsa olmazı zaten fajitas baharatı o da büyük markertlerden alabilirsiniz tabiki tortellini ekmeği ile saygılar |
![]() |
![]() |
![]() |
Fajitas |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FajitasFajita Nedir? - Fajita Nerden gelir - Fajita Mexikan yemekleri - Fajita - Fajitas - Fahitas okunur - Tex-Mex mutfağına ait - ızgara - avokado tavuk - domuz karides Fajita ya da Fajitas (Fahitas okunur), Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir ![]() ![]() ![]() ![]() Vikipedi, özgür ansiklopedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herhangi bir yorum: Fajita (Fajitas) , Meksika kökenli bir yemek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asıl can alıcı noktası tahta tabak üzerinde döküm tava ile servis yapılması ama tavanız yoksa da üzülmeyin tortilla ekmeği ya da lavaş üzerinde servis yapabilirsiniz ![]() ![]() Malzemeler: 500 gr ![]() 2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil) 1 iki adet etli kırmızıbiber 2 adet orta boy soğan maydanoz taze soğan sıvıyağ 3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu) kırmızı pul biber kekik tortilla ya da lavaş ekmeği Yapılışı: Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|