Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayat, değerlendirilmesi, diliminin, ekmek

Bayat Ekmek Diliminin Değerlendirilmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmek Diliminin Değerlendirilmesi



Bayat Ekmek Dilimi Nasıl Değerlendirilir?


4 kaşık Un , 4 yumurta ve 1 kaşık nişastayı hep birlikte bir telle güzelce çırpınız İçerisine 1 çay bardağı rendelenmiş peyniri, 1 demet ince kıyılmış maydanozu ve 1 çay bardağı su katınız ve hepsi birlikte güzelce karıştırınız


Diğer taraftan; 1veya 2 günlük 1 bayat ekmeği, 1'er santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesiniz (Peynirin tuzu, ekmeğin tuzu kâfi geleceğinden ekmek dilimi içine tuz koymayınız )


Bir tava içerisinde 1 su bardağı çiçek yağını kızdırınız Kesilen ekmekleri, yumurtalı malzemeye bulayıp çıkartınız, bekletilmeden hemen kızgın yağa atınız Ekmeklerin iki tarafıda nar gibi kızartıldıktan sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın


Not:kızartma anında bez eldiven kullanınız

kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.