Mısırlı Mantar Güveç Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Mantar Güveç Nasıl Yapılırgüveç çeşitleri - mantar güveç tarifi - mısırlı mantar güveç yapımıMalzemeler: 500 gr mantar 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni 3 adet çarliston biber ½ su bardağı mısır 1 su bardağı su 1 su bardağı rendelelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) Hazırlanışı: 1 Mantarların saplarını çıkarıp dörde bölün 2 Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp kıyın 3 Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp içine kıyılmış çarliston biberleri ilave edip kavurun 4 Daha sonra içine doğranmış mantarları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar sote etmeye devam edin 5 Mantarlar suyunu çekince içine mısır, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni ve su ilave edip bir taşım orta ateşte pişirin 6 Soslu mantarı güveç kaplarına alıp üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kapatın 7 Önceden 185 derece ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin alıntı |
|