![]() |
Yemeklerimiz..... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemeklerimiz.....MERCIMEKLI PILAV M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 500 gr ![]() * 2 yemek kasigi domates salçasi ve biber salçasi * Yarim yemek kasigi tuz, * 1 yemek kasigi kirmizibiber, * Yarim su bardagi zeytinyagi, * 2 lt ![]() ![]() HAZIRLANISI: Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yikanir ![]() ![]() Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karistira karistira pisirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatilir ![]() Ayri bir tavada zeytinyagi yakilir ![]() yakilmis zeytinyagi sicak sicak dökülüp karistirilir ![]() MUMBAR M a l z e m e l e r * 4 adet koyun mumbari, *300 gr ![]() * 2 su bardagi bulgur, * 2 çorba kasigi domates salçasi, * 2 yemek kasigi pulbiber, yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçin, * 1 orta boy ince dogranmis sogan, * 10 dis ezilmis sarimsak, * 2 su bardagi et suyu ![]() HAZIRLANISI: Mumbarlar iyice yikanarak tersi çevrilir ![]() ![]() Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir ![]() Kiyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçin, sogan, sarmisak karistirilarak 10 dakika yogurulur ![]() Bu harç bir huni yardimi ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir ![]() 2 su bardagi etsuyu içine 1 kasik salça ve bir kasik pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarlarin üzerine dökülür ![]() YOGURTLU YUVARLAMA M a l z e m e l e r 500 gr ![]() 300 gr ![]() 1 bas kurusogan 500 gr ![]() 1 bardak nohut 3 bardak süzülmüs yogurt 1 yumurta 1 yemek kas ![]() Yeteri kadar su Yag,nane,tuz,karabiber HAZIRLANISI: Pirinç yikanip süzgeçe konur ![]() ![]() bir kapta karistirilip et makinasinin 1 numarali süzeginde çekilir ![]() kivama gelinceye kadar yogrulur ve üzeri islak bir bezle örtülür ![]() büyüklügündeki parça elde bir 10-15 cm ![]() ![]() ![]() ![]() uzunlugunda minik parçalara bölünür ![]() getirilir ![]() süzgeçe konarak fazla pismeyecek sekilde haslanir ![]() ![]() taraftan kemikli et nohutla pisirilir ve yuvarlamalar içine atilir ![]() tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çirpildiktan sonra pisirilir ![]() malzeme yavas yavas yogurdun içine konur ![]() ![]() tavada yakilmis ve üzerine kuru nane dökülmüs yag pisen yemegin üzerine dökülür ![]() servise hazirdir TERBIYELI TIKE KEBABI (Kusbasi) M a l z e m e l e r * 500 gr ![]() * 100 gr ![]() * 3-4 dis sarimsak, * 1 çorba kasigi biber salçasi, * 1 çorba kasigi domates salçasi, * 2 çorba kasigi zeytin yagi, * Arzuya göre kirmizi biber, karabiber ve tuz ![]() HAZIRLANISI: Et ve kuyruk ceviz büyüklügünde dogranir ![]() salçasi, zeytinyagi, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur ![]() ![]() Terbiyelenmis etler sislere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanir ![]() çevrilerek pisirilir ![]() ![]() MALHOTALI KÖFTE M a l z e m e l e r * 6 bardak kirmizi mercimek, * 1 bardak simit, * 1 yemek kasigi biber salçasi, * 1 yemek kasigi domates salçasi, * 2 tane kuru sogan, * 1/2 bardak sivi yag, * 2 demet maydanoz, * 250 gr ![]() * 250 gr ![]() * Tuz ve kirmizibiber, * Yeteri kadar su ![]() HAZIRLANISI: Kirmizi mercimek üzerine 2 parmak gelecek sekilde su ile ocaga konur ![]() attiktan sonra pismeye birakilir ![]() 2-3 dakika kadar pisirilir ve ocagin alti kapatilir ![]() sonra alti kapatilir, kirmizi biber ilave edilir ![]() ![]() kirmizi mercimek, simit karisimi, el girecek kadar soguyunca 5 dakika yogrulur ![]() bu harca katilarak karisana kadar tekrar yogurulur ![]() küçük sikmalar seklinde veya kasikla alinacak sekilde servis tabagina konur ve servise sunulur ![]() KARISIK DOLMA M a l z e m e l e r 25 adet kurutulmus patlican (dolmalik), *15 adet kurutulmus biber (dolmalik), *4-5 adet kuru sogan, *3 bas sarimsak, *2 yemek kasigi domates salçasi, *2 yemek kasigi biber salçasi, *2 su bardagi pirinç, *1, 1/2 çay bardagi zeytinyagi, *1 yemek kasigi toz seker, *Karabiber, kirmizibiber, y ![]() ![]() HAZIRLANISI: Kuru patlicanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek sekilde haslanir ![]() suda en fazla 5 dk ![]() ![]() ![]() hazirlamak için, önce zeytinyaginda kiyilmis sogan ve sarimsak hafif kavurulur salçalari ilave edilip iyice karistirilir ![]() ![]() sicak suyla baharatlar ve seker suyu çekene kadar pisirilir ![]() içine bir parmak eksik olacak sekilde doldurulur ![]() sekilde dizilir ![]() ![]() Üzerine biberler ayni sekilde dizilir ![]() ve en üste dolma tasi konur ![]() ![]() Dolma kaynamaya basladiktan sonra ocak kisilir ![]() 10-15 dk ![]() ![]() ![]() IÇLI KÖFTE M a l z e m e l e r 20 gr ![]() Yarim çay kasigi tuz, Yarim çay kasigi karabiber, Yarim çay kasigi tozbiber, Yarim çay bardagi pulbiber, 150 gr ![]() 100 gr ![]() Hamurun Içindekiler: 50 gr ![]() 25 gr ![]() Yarim çay kasigi karabiber, 20 gr ![]() Yarim çig yumurta, 1 çay kasigi tuz, 1 sogan, HAZIRLANISI: ETIN HAZIRLANISI: Et, önce pisirme kivamina gelinceye kadar kavrulur ![]() ![]() Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çesitleri, fistik veya ceviz katilarak kavrulmaya devam edilir ![]() Sonra ocaktan indirilip beklemeye birakilir ![]() HAMURUN HAZIRLANISI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katilarak, içine sogan rendelenip iyice yogurulur ![]() KÖFTENIN HAZIRLANISI: Yogurulan hamurdan yaklasik 40 gr ![]() ![]() Isaret parmagi ile oyulup hazirlanmis karisim içerisine konulur ve agzi kapatilir ![]() Yumurta sekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yaginda kizartilir ![]() A F I Y E T O L S U N ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|