Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayat, ekmekten, kalacuş, yapılması

Bayat Ekmekten Kalaçuş Yapılması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmekten Kalaçuş Yapılması



Bayat ekmekten kalaçuş nasıl yapılır



1 adet 3 günlük bayat ekmeği, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba koyunuz 125 gram Margarini tavada kızdırınız 1 adet kuru Soğanı, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz Çalkanalarak ayran kıvamına getirilen 300 gram yoğurt ve 3 bardak suyu, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave ediniz Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışımı derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökünüz Ardından Kabın kapağını kapatınız Bir süre ateşin üzerinde tutunuz ve hemen servise yapınız



Not: Mutlaka kızgın yağ kullanırken bez eldiven kullanınız

Tavanın sapını duvara doğru çeviriniz ki, bir iş kazası olmasın


kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.