![]() |
Ev Yapımı Cipsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Cipsimısır cipsi tarifi - cipsi nasıl yapılır - cipsi ![]() MALZEMELER * 1 su bardağı mısır unu * Yarım su bardağı tam buğday unu * 2 kaşık zeytin yağı * 1 su bardağına yakın su * 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir * 1 tatlı kaşığı tulum peyniri * 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe göre acılı veya acısız) * 1`er çay kaşığı kekik ve nane * Tuz * Tepsiyi ve cipslerin üzerini yağlamak için bir miktar sıvı yağ TARİF Tüm malzemeleri karıştırın ![]() ![]() Hamuru 2 ya da 3 parçaya bölün ve unlayarak tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açabileceğiniz en ince biçimde açın ![]() Bir rulet ya da bıçak yardımıyla hamurları istediğiniz şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine, böldüğünüz cips adaylarını yerleştirin ve üzerine sıvı yağ gezdirip bir fırça yardımıyla tüm yüzeyine sürmeye çalışın ![]() Önceden ısıttığınız 190-200 dereceli fırında 5-6 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|