![]() |
Pazılı Mısır Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Mısır EkmeğiMalzeme: 3 ila 4 demet pazı ½ demet maydanoz 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı mısır unu 2 çorba kaşığı rendelenmiş kuru beyaz peynir kırmızı pul biber zencefil tuz Yapılışı: Pazıları ve maydanozları, yıkadıktan sonra ince ince kıyın ![]() Bir yumurta sarısını bilahare kullanmak üzere ayırın ve geri kalanları yoğurt, tuz, pul biber, zencefil, peynir ve sıvı yağ ile bir kaba alıp iyice karıştırın ![]() ![]() Karışıma mısır ununu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hamur kıvamına getirin ![]() Fırın tepsisini yağlayıp hafifce un serpin ve karışımı tepsiye boşaltıp yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Dilimliyerek servis yapın ![]() Bu ekmek, tava ve fırın balıkların yanında garnitür olarak sunulabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|