Tavuklu Risotto |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu RisottoTavuklu Risotto tarifi - Tavuklu Risotto yapilisi - Tavuklu Risotto nasil yapilir Malzemeler, 2 bardak Risotto pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı 300 gram tavuk göğüs fileto 150 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 bardak tavuk suyu Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı krema Damak tadınıza göre tuz ve karabiber Hazırlanışı, Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın Tavaya tereyağını alıp kızdırın Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın Afiyet olsun Püf Noktası: Risotto’nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz |
|