Kuymak / Muhlama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuymak / MuhlamaKuymak Tarifi - Kuymak Nasil yapilir - Muhlama Tarifi - Muhlama Nasil yaspilir - Mihlama Tarifi [B]Kuymak / Muhlama : Mısır unu, tereyağı ve peynirle yapılır ve sıcak olarak tüketilir Genelde Sürmene'nin batısında "Kuymak", doğusunda "Muhlama" olarak adlandırılırken, Sürmene çevresinde her iki adlandırma da geçerlidir Dönme kuymak, yayla kuymağı, yağ kuymağı gibi farklı pişirme stilleri vardır [CENTER]mıhlama tarifi - muhlama nasıl yapılır Malzemeler * Üç tahta kaşığı mısır unu * üç kaşık tereyağı * bir kase tel veren peynir (Trabzon Peyniri) * ılık su * tuz Yapılışı Bakır bir tavada tereyağı eritilir Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur) Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir Kuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak - GuymakKuymak - Guymak |
|