![]() |
Kısır Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısır Nasıl Yapılırkısır tarifi - kısır malzemeleri - kısır yapımıTürk mutfağının en önemli geleneksel lezzetleri arasında yer alan yemeklerden birisidir ![]() ![]() ![]() Özellikle çay ile beraber misafirlere ikramı yapılan bu enfes yemeği kısa süre içerisinde sizde hazırlayabilirsiniz ![]() Kısır Malzemeler; 1- 2 Su bardağı ince bulgur 2- 1,5 Yeme kaşığı biber salçası 3- 1,5 Yemek kaşığı domates salöası 4- 10 Sap taze soğan 5- Yarım demet maydanoz 6- Bir avuç taze nane yaprağı 7- 1 Diş sarımsak 8- Yarım çay bardağı limon suyu 9- Yarım su bardağı zeytinyağı 10- 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 11- 1 Tatlı kaşığı tuz 12- 2 Su bardağı sıcak su 13- 1 Yemek kaşığı nane, pul biber ve kimyon Kısırın Hazırlanışı; 1- Bulguru kapağı olan bir tencere içerisine alın ![]() ![]() ![]() 2- Bulguru demlenebilmesi için kapağı kapalı bir şekilde 15-20 dakika kadar bekletin ![]() 3- Demlenmiş olan bulgur üzerine baharatları ilave edin ![]() ![]() 4- Karışım üstüne limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|