Meyaneli Karniyarik |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyaneli KarniyarikMalzemeler "3 Yemek Kaşığı Tereyağı "Maydanoz "3 Diş Sarımsak "1 Soğan "1 Yumurta "1 Bardak Süt "1 Domates Veya 1 Kaşık Salça "300 Gr Kıyma "1 Kg Patlıcan "Tuz,Karabiber,Kırmızı Biber Tarif Bilgileri Yapılışı Kıymayı Rendelenmiş Soğanla KavurunTuz, Karabiber, Bir Kaşık Tereyağı, Küçük Doğranmış Domatesle Sarımsağı, Kıyılmış Maydanozu Ekleyip, Biraz Daha KavurunPatlıcanları Alaca Soyun, Bir Kenarını Keserek Zeytinyağında KızartınFırın Tepsisine SıralayınKesik Yerlerine Kıymayı DoldurunBeyaz Salçayı Hazırlayın:Unu 2 Kaşık Tereyağında Kavurun, Sütü İlave Edip Koyuca PişirinÇırpılmış Yumurtayı İlave Edin, İyice KarıştırınPatlıcanların Üzerine Birer Kaşık DökünMaydanoz Dalları İle Süsleyip, Fırında Pişirin |
|