![]() |
Baharatli Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatli BonfileMalzeme - 500 gr bonfile - 4 yemek kaşığı Sıvı Sana - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 2 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı zerdeçal - 1 tatlı kaşığı biberiye - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber - Tuz- karabiber Hazırlanışı Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz ![]() Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın ![]() Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ![]() Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun ![]() Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın ![]() En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|