Bulgurca |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BulgurcaBulgurca tarifi - etli bulgurca nasıl yapılır - etli tahranabaşı - ermenek bulgurcası Malzemeler Yarım kilo iki kere çekilmiş yağlı kıyma Kıyma oranınca düğürcük (ince - Köftelik bulgur) Bol miktarda kuru fesleğen Arzuya göre acı ve tatlı pul biber Yapılışı Düğürcük lyoğurma kabına alınır, içerisine kıyma, kırmızıbiber, fesleğen (feslikan) konularak yoğrulmaya başlanır Tasa koyulan soğuk su azar azar ilave edilerek istenilen kıvama gelinceye kadar yoğrulur Yağların görünmeyecek hale gelinceye kadar yoğurulması gerekir Daha sonra ortalama 1 cm kalınlıkta yuvarlaklar elde edilir Önceden yakılan mangal kömüründe pişirilir, imkânımız yoksa teflon tavada veya sac üzerinde de pişirilebilir Makbul olanı ise kömürde yapılanıdır Bulgurca resimleri Bulgurca için yazılmış güzel bir şiir BULGURCA Orta kalın irmik, orta kalın et, Güneyyurt'un has yemeği bulgurca Hele bir kızarsın görürsün sabret Başyayla'nın has yemeği bulgurca Tam yakışır arka budun kıyması, Ağzımızı sulandırır duyması, Kim kaç tane yiyor tek tek sayması, Başdere'nin has yemeği bulgurca Üfle eğsileri yaş aksın gözde, Bulgurca asılım pişmeli közde, Ve ya sacın üzerine bir dizde, Navağı'nın has yemeği bulgurca Et topanda keser ile kıyılır, Feslikanla biber iyce dövülür, Ortalama beş altıyla doyulur, Ermenek'in has yemeği bulgurca Bulgurcadır köftelerin kralı, Cızır cızır ocaklarda sıralı, Buralı olmayan ona aralı Taşeli'nin has yemeği bulgurca Mükremin KIZILCA |
|