Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, lezita, nohut, sucuklu

Lezita Sucuklu Acılı Nohut

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezita Sucuklu Acılı Nohut



sucuklu nohut nasıl pişirilir - acılı sucuklu nohut
Gerekli Malzemeler 4 kişilik


2 su bardağı nohut

1 adet Lezita Vakumlu Kangal Sucuk

1 kuru soğan

2-3 kaşık sıvıyağ

1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı acı pul biber

Tuz, karabiber

Yapılışı


Nohutları akşamdan ıslatın Süzüp tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve nohutlar yumuşayana kadar haşlayın


Kuru soğanı yemeklik doğrayın Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun Biber salçasını ve pul biberi ekleyip soğanla beraber kavurun Salçalı soğanı nohuta ilave edin Tuz ve kimyon ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatın Lezita kangal sucuğu dilimler halinde kesin


Yuvarlak dilimlerden bir kaçını bütün bırakın diğerlerini küçük küçük doğrayın Yanmaz, yapışmaz bir tavayı kızdırıp sucukları yüksek ısıda yağsız olarak 1-2 dakika pişirin Hemen tencereye boşaltın Yemeği karıştırıp bir taşım daha pişirdikten sonra 15-20 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.