![]() |
Mantımsı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantımsı![]() Malzemeler: 2 adet hazır yufka 200 gr az yağlı dana kıyma 1 adet rende kırmızı soğan 1 kahve fincanı su Tuz-karabiber Üzerine koymak için: 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağ Karabiber Salça sosu malzemeleri: 4-5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tereyağ Tuz Yağlı sos malzemeleri: 5-6 yemek kaşığı tereyağ Pul biber Yoğurt Arzuya göre sarımsak Yapılışı: Kıyma-soğan-tuz-karabiber-su yoğurulur ![]() Yufkanın bir tanesi mutfak tezgahına serilir,uç kısmına boydan boya az bir şekilde kıymalı harç konarak iki kere kıvrılır ve yapışması için su ile ıslatılır ![]() Kıvrılan kısım boydan boya kesilir ![]() İşleme yufkalar bitene kadar devam edilir ![]() Elde edilen uzun rulolar 2 parmak genişlğinde kesilerek ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik dik yerleştirilir ![]() Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir ![]() Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ kızdırılarak içine su ve karabiber aktarılarak kaynatılır ![]() Kızarmış olan yufkaların üzerine, kaynatılan sulu karışım gezdirilerek 5-6 dakika fırında tutulur ![]() Tavada 1 tatlı kaşığı tereyağ domates salçası ile çevrildikten sonra,su ile inceltilip tuz ilave edilir ![]() Tereyağ kızdırılır pul biberle hafif yakılır ![]() Yoğurt hafif sulandırılır istenirse sarımsak ilave edilir ![]() Servis tabağına pişen yufkalar alınır, üzerine bir miktar eritilmiş pul biberli tereyağ -yoğurt-salça, en üstüne de kalan tereyağı dökülerek servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|