Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cips, dip, sos, yapımı

Ev Yapımı Cips Ve Dip Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ev Yapımı Cips Ve Dip Sos

yufkadan cips yapımı - yufkadan cips tarifi

Cipsler:

* Yufka

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* Neredeyse toz halinde kaşar rendesi

* 1 diş sarımsak, ama çok iyi dövülecek

* Nane, pul biber, tuz

Yapılışı:

İlk önce yufkaları üst üste koydum3 parmak genişliğinde şeritler kestimSonra bu şeritleri yukarıda gördüğünüz üçgenleri elde etmek için çapraz kestimBir kabın içinde zeytinyağı, baharat, sarımsak ve kaşar rendesini karıştırdımBu kaba yufkaları da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırarak tüm malzemelerin yufkalara yapışmasını sağladım

Tepsiyi yağlı kağıtla kapladımFırını 200 C'de ısıttımTepsiye dizdiğim cipsleri fırına verdimZaten 2-3 dakikada kızarıyorlarFırındakileri alıp, yerine hemen yenilerini koydumBu şekilde bu leziz ve dışarıdakilere göre daha sağlıklı cipsleri elde ettim

Dipsosa gelince:

* 5-6 parça pancar turşusu

* 3 kaşık yoğurt

* 1 kaşık mayonez

* 1 kaşık krema (yoksa 1 kaşık daha mayonez koyabilirsiniz)

* 4-5 dal (bizde sap derler) maydonoz

* 2-3 dal dereotu

* 1 diş sarımsak

* İsteğe göre çok az tuz

Malzemelerin hepsini parçalayıcıda karıştırınPembe dip sosunuz hazırDenemenizi tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com