Cevizli Sucuk - Köme |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sucuk - Kömeköme nedir - cevizli sucuk nasıl yaılır - köme nasıl yapılır - köme tarifiMalzemeler : Taze dut, toz şeker, bal, süt, un, ceviz içi, fındık içi Yapılışı : Dutlar kazanda kaynatılır Daha sonra posası süzülüp suyu çıkarılır ve herle elde edilir Cevizler ya da fındıklar ipe dizilir Büyük bir kazana su doldurulup kaynatılır Başka bir kazan içine de şıra konulduktan sonra, daha önceden hazırlanan un ve şıra karıştırılır Karıştırılan harca süt veya bal eklenerek karıştırmaya devam edilir Köme herlesinin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler veya fındıklar hazırlanan herleye batırılır ve kurutulur Herle içine batırılan Köme kurutularak yenecek hale getirilir alıntı |
|