Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, köme, sucuk

Cevizli Sucuk - Köme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Sucuk - Köme



köme nedir - cevizli sucuk nasıl yaılır - köme nasıl yapılır - köme tarifiMalzemeler :


Taze dut, toz şeker, bal, süt, un, ceviz içi, fındık içi


Yapılışı :


Dutlar kazanda kaynatılır Daha sonra posası süzülüp suyu çıkarılır ve herle elde edilir Cevizler ya da fındıklar ipe dizilir


Büyük bir kazana su doldurulup kaynatılır Başka bir kazan içine de şıra konulduktan sonra, daha önceden hazırlanan un ve şıra karıştırılır Karıştırılan harca süt veya bal eklenerek karıştırmaya devam edilir


Köme herlesinin en iyi şekilde olması için bu karışımın dibine tutmaması gerekir Hazırlanan ipe dizilmiş cevizler veya fındıklar hazırlanan herleye batırılır ve kurutulur Herle içine batırılan Köme kurutularak yenecek hale getirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.