Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfter

Köfter

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfter



Niğde Mutfağından – Köfter – Köfter Nedir – Köfterin Malzeleri – Köfter Nasıl Yapılır



Malzemeler:


1 bardak pekmez


2 bardak su


1 bardak nişasta 1,5 ölçü un

Yapılışı:


Pekmez kaynatılıp kıvama gelince su, nişasta ve unla karıştırılarak bulamaç hazırlanır Köfterin renginin berrak ve duru olması için baş pekmez kullanılır Kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılır Topaklandırılmadan, göz göz patlayıp baloncuklar oluşuncaya kadar pişirilir Kıvamını anlamak için bir kâseye su konup, kaşığın ucu ile köfter damlatılır Damlayan köfter su içinde dağıtmazsa, köfterimiz pişmiş demektir Pişen köfter sığ tepsilere dökülerek düzeltilir Kendiliğinden donması beklenir Ertesi gün donan köfter kare veya baklava dilimi şeklinde kesilerek beyaz örtüler üzerinde güneşte kurutulur, iyice kuruduktan sonra kapalı emaye veya teneke kaplarda saklanır Kışın misafirlere ceviz içi ile birlikte çerez olarak ikram edilir


NOT: Köfter piştikten sonra tepsilere boşaltılırken tavada az miktarda bırakılır Hane halkı ve komşular bu tavanın etrafına toplanarak, kalan köftere taze ceviz atarak kaşıkla dibini sıyırırlar Buna tava yalamak denir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.