![]() |
İsviçre Usulü Fondü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsviçre Usulü Fondüİsviçre Usulü Fondü Tarifi - İsviçre Usulü Fondü Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Fondü Malzemeleri İsviçre Usulü Fondü 1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş) 200 gr (1 su bardağı) et suyu 1 tatlı kaşığı limon suyu 250 gr gravyer peyniri (küçük küp biçiminde kesilmiş) 250 gr eritme peyniri (ufak küp biçiminde doğranmış) 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 kahve kaşığı karabiber kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber 2 çorba kaşığı vişne suyu 1 ince uzun francala ekmeği (2,5 cm kalmlığmda dilimlenip küp biçiminde kesilmiş) Orta boy bir tencerenin içini sarımsak yarımlarıyla ovup sarımsakları attıktan sonra, et suyu ve limon suyunu koyarak ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Vişne suyunu ekleyip 1 dakika karıştırarak, tenceredeki karışımı fondü tenceresine boşaltınız, ispirto ocağını yakıp üstüne fondü tenceresini oturtunuz ![]() ![]() Not: Fondü hazır olunca, şişlerin yada fondü çatallarının ucuna ekmek takılır ve ekmekler fondü kabına batırılarak yenir ![]() |
![]() |
![]() |
|