![]() |
Lahana Dolması Tahin Soslu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana Dolması Tahin SosluMalzemeler 1 adet orta boy dolmalık lahana 150 gr ![]() 150 gr ![]() 3 orta boy kuru soğan 1 baş sarımsak (Diş Değil) 1 çorba kaşığı biber salçası 1 büyük limon suyu 1 deste maydanoz 2 bardak pirinç 1 /2 bardak zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber (dolu dolu), tuz 1 çay kaşığı kimyon ( Dolu Dolu) Yapılışı Bir gece önceden ıslatılan nohutlar bıçaklı blenderden geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnce doğranmış soğan zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavrulur,2 bardak pirinç yıkanıp süzüldükten sonra kavrulmuş soğanlara ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolmalık lahananın kök kısmından ince bir dilim kestikten sonra kesik kısın alta gelmek üzere su kaynayan tencereye oturtun ve 5 dakika kadar tutun ![]() ![]() ![]() ![]() Lahana dolmalarını çok büyük olmayan şekilde sarın ve dibini hafifçe sıvı yağla yağladınız tencereye muntazam halde dizin ![]() Suyunu çekene dek orta ateşte pişirin ![]() ![]() Pişmiş dolmalar soğuyunca parçalamadan büyükçe bir veya iki servis tabağına tek kat halinde dizin Tahine limon suyu katılır , karıştırınca tahin sertleşir , azar azar su ilave edilmek suretıyle yumuşatılır kalan sarımsak ve tuz da katıldıktan sonra sos , pürüzsüz yoğurt kıvamına gelene kadar su ilave edilir ![]() Hazırlanan sos lahana dolmalarının üzerine dökülür ve dolmalar buz dolabına kaldırılır ![]() Soğuk veya hafif ılıtılarak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|