![]() |
Ev Yapımı Fındık Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Fındık EzmesiMalzemeler: 2 bardak (200 gram) fındık 1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ ¼ tatlı kaşığı tuz 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir ![]() Yapılışı: 1 ![]() Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın ![]() 3 ![]() Fırınlanmış fındıkları ve yağı robotun kıyıcı aparatına veya rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|