Risotto Nedir - Nasıl Pişirilir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Risotto Nedir - Nasıl Pişirilirrisotto tarifi - risotto hakında - mantarlı risotto nasıl pişirilir Risotto mantar, enginar gibi çeşitli sebzeler ya da balık eti veya tavuk eti, pirinç ve parmesan peyniri ile yapılan İtalyan Mutfağı'na özgü bir yemek çeşididir Çok farklı versiyonları olsa da ana ilke bu malzemelerin belli bir pişirme yöntemi ile bir araya gelmesidir Genel pilav tekniğinden farklı olarak su pirince azar azar eklenerek pirincin kremamsı bir kıvam alması sağlanır Kısa sürede hazırlanarak sıcak servis yapıldığından dolayı zahmetsiz ve hızlı bir yemek olarak sayılabilir Aşağıdaki linkten risotto tarifine ulaşabilirsiniz Mantarlı Risotto Malzemeler: 150 gram mantar 4 diş sarımsak 1 orta boy kuru soğan 2 su bardağı pirinç (orijinal risotto arborio pirinci ile yapılmaktadır ancak baldo cinsi pirinç ile de yapılabilir) 4 su bardağı su 115 gram (Yaklaşık ¾ su bardağı) parmesan peyniri rendesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Yarım demetten daha az ince kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Soğanları çok incecik ve küçücük olacak biçimde doğrayın Sarımsakları rendeleyin Yayvan bir tencereye soğan ve sarımsakları atın ve zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun Bunlar kavrulduktan sonra ince dilimler halinde doğradığınız mantarları tencereye ekleyin Mantarlar suyunu çekene kadar kavurup maydanozları ekleyin Ardından nişastası gidene kadar yıkanmış ve beş dakika kadar suda bekletilmiş pirinçleri tencereye ilave edin, içine tuzunu da atın Ocağın altı kısık bir biçimde pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık beş dakika kadar pirinçleri kavurun Pirinçler kavrulunca çok sıcak haldeki suyunuzu azar azar her bir defasında pirinç suyunu tam çekinceye kadar en az 5-6 kerede eklemeye başlayın ve sürekli karıştırmaya devam edin Su tamamen bitince pirinçler iyice pişinceye kadar karıştırın, pirinçlerin pişip pişmediğine bir bakın Pişmediyse biraz daha su ekleyebilirsiniz Genellikle 15 dakikada pişmesi beklenir Pirinçler pişince içine tereyağı veya margarini, parmesan peynirini ekleyin Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın Sıcak olarak servis edin Püf noktası: Pirinci çok iyi yıkamalı ve nişastasının gitmesini sağlamalısınız Soğanları yakmadan karamelize ederek kavurmaya dikkat edin Tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın Suyu eklerken soğumamasına dikkat edin Sürekli karıştırarak dip tutmamasını sağlayın |
|