Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıtel, raha

Kıtel Raha

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıtel Raha



Kıtel Raha Tarifi - Kıtel Raha Nasıl Yapılır - Kıtel Raha Malzemeleri


Kıtel Raha (Mardin)


Nedim Atilla


İnce yarma 30 dakika kadar suda bekletilir Soğanlar ince ince doğranır, pembeleşene dek kavrulur Kıyma, yenibahar, kimyon, karabiber ve tuz eklenerek beş dakika karıştırarak kavrulur Yine ince ince doğranan maydanozlar eklenir Islatılan yarmaya kişniş ile ince bulgur eklenir ve yoğrulur Hamura çiğ köftelik et, yumurta, kabartma tozu da eklenir ve kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurma işlemi sürer Sonra parçalara ayrılır Her parça avuç içinde tas haline getirilir, içine hazırlanan karışımdan konulup ağzı kapatılır Düzgün bir yuvarlak şekil alana dek avuç içinde bastırılır Genişçe bir tencerede su kaynatılır, tuzu atılır ve köfteler 30 dakika kadar haşlanır


Not: Çiğ köftelik inceliğinde hazırlanmış yarma buğday ile yapılan, avuç içi büyüklüğünde şekillendirilen ve reyhanı andıran kokusundan ötürü 'Kıtel Raha' denen köfte, Süryani rahibelerinin oruç yemeği sayılıyor Hatta denir ki, hakkıyla yapılmış iki tane kıtel raha, insanı akşama dek tok tutar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.