![]() |
Arnavut Mantısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut Mantısı Tarifimantı tarifleri - arnavut mantısı nasıl yapılır - matı yapılışı ![]() Malzemeler 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Biraz su İçine: 2 çorba kaşığı kıyma 1 adet soğan Tuz, karabiber Sos için: Yarım kg yoğurt 4 diş sarmısak 1/4 paket margarin l 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber l Yarım demet maydanoz Arnavut Mantısı Yapılışı Öncelikle unu derin bir kaba alıp, ortasını açın ![]() Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın ![]() Hamuru 30 dakika dinlendirin ![]() tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun ![]() Hamuru ince olacak biçimde açın ![]() Açılan hamurdan iri kareler kesin ![]() Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin ![]() Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin ![]() Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün ![]() Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin ![]() İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|