![]() |
Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak TatlısıPancar pekmezi nasıl yapılır - pancar pekmezi hakkında - pancar pekmezi - Pekmezli kabak tatlısı tarifi Geleneksel yöntemlerle üretilen pancar pekmezi, üretimin ilk aşaması pancarın hasadı işlemi ile başlamaktadır ![]() yıkanarak üzerindeki topraklardan arındırılır ![]() ![]() Dilimlerin ince olması kaynatma işemini kolaylaşırmaktadır ![]() üzerine kazandan kaynama esnasın da taşmayacak kadar su konulup haşlama işemine başlanır ![]() Haşlama en az kazanlar kaynamaya başladıktan sanra yaklaşık 3-4 saat kadar devam eder ![]() sonra kazanlar çuvallara boşaltılır ve süzüntüsü yayvan kazanlara alınır ![]() ![]() Süzüntünün fazla olması içinpiresleme yapılır ![]() ![]() presleme işlemi uygulayarak süzüntü bir önceki süzüntünün konulduğu yayvan kazana alınır ![]() Yayvan kazanlar istenen kıvamın oluşması için kaynatılır ![]() ![]() ![]() Kaynama işleminin yeterli olduğuna kaynayan süzüntüden bir miktar tabağa alınır ve kaşıkla akışına bakılarak karar verlir ![]() Pancardan pekmez yapımında pekmez toprağı kullanılmaz ![]() ![]() Kabaklı pekmez kazanı ![]() Hasat Yıkama Dilimleme Posanın Kazanlara Alınması Haslama Süzme Sıkma Süzüntünün Koyulaştırılması Pancar pekmezi ve pekmezli kabak tatlısı ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|