Fırında Kurufasulye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında KurufasulyeFırında Kurufasulye Yapılışı - Fırında Kurufasulye Tarifi - Fırında Kurufasulye Nasıl Yapılır Malzemeler 4 su bardağı kurufasulye 400 gram kuşbaşı et 2 adet soğan 1 adet domates 1 adet kırmızı salçalık biber 4 adet sivri biber 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin 2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber Pulbiber Yeteri kadar su Tuz Fırında Kurufasulye Yapılışı AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulye leri haşlayıp güvece alın Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan , domates , kırmızı biber , sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısak ları ekleyin Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun alıntıdır |
|